Jana-Skopalikova
337cs_1_big
22. dubna 2024

Středočeský kraj vyčlenil milion korun na podporu aktivit zaměřených na třídění odpadu

Středočeský kraj chce v letošním roce zintenzivnit aktivity zaměřené na třídění odpadu, a to opět prostřednictvím spolupráce se společností EKO-KOM. Ta zajistí soutěž pro obce, vzdělávací semináře a podpoří intenzifikaci regionálního systému nakládání s komunálními a ostatními odpady. Kraj na spolupráci vyčlení částku 1 milion korun, příspěvek společnosti EKO-KOM je 1,2 mil. Kč.

stromy (2)
12. dubna 2024

Kraj podpoří péči o více než tisíc středočeských stromů

Výsadba nových stromů přispívá k lepšímu životnímu prostředí v obcích, důležitá je však i následná péče o stromy. Kromě pravidelné zálivky se jedná třeba o výchovný řez či opravy kůlů a kotvení. Stromy nejen zlepšují ovzduší, ale také pomáhají zadržovat vodu a vyrovnávat teplotní extrémy. Obce mohou žádat o částku 1 500 Kč na péči o jeden vysazený strom. Krajští radní schválili rozdělení 1,9 milionů korun mezi 13 obcí.

Výstaviště_Lysá_nad_Labem.
20. prosince 2023

Jana Skopalíková: Kraj přispěje chovatelům na tradiční výstavu v Lysé částkou 100 000 korun

Částkou 100 000 korun podpoří kraj další ročník výstavy Českého svazu chovatelů. Ta se bude konat v lednu na Výstavišti v Lysé nad Labem. Poskytnutí příspěvku dnes schválili radní.

stromy
18. prosince 2023

Jana Skopalíková: Kraj i v příštím roce přispěje na péči o vysazené stromy

Středočeský kraj bude i v příštím roce finančně podporovat péči o nově vysazené stromy. Celkový objem prostředků v tematickém zadání Výsadba stromů Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství bude pravděpodobně činit 2 miliony korun. Návrh ještě musí projednat zastupitelé.

voda
6. prosince 2023

Jana Skopalíková: Projekty z oblasti životního prostředí si rozdělí více než 145 milionů korun

Zastupitelé schválili dotace do oblasti životního prostředí na příští rok. Ve třech programech by mělo být alokováno celkem 145,5 milionů korun.