Informace pro zájemce o členství

Vítáme Tě u Pirátů!

Naše fórum je otevřené pro kohokoliv a pokud se chceš podívat, jak spolu komunikujeme, co řešíme a jaké máme názory, nic Ti nebrání naše fórum a další informační systémy sledovat. S tykáním nejsme nezdvořilí, můžeš stejně tak oslovit kohokoliv na fóru, na formality si nehrajeme.

Pro příznivce Pirátů, kteří se chtějí více zapojit do jakýchkoliv našich aktivit, je nejjednodušší se zde na fóru zaregistrovat a stát se registrovaným příznivcem. To má řadu výhod:

• možnost přispívat do internetového fóra a dalších pirátských systémů
  • právo být volen do komisí a jmenován do odborů strany s výjimkou jejího vedení
  • právo ucházet se o kandidaturu do obecních voleb pod Pirátskou vlajkou
  • pravidelné informace o akcích v kraji a každotýdenní Pirátský newsletter

Při registraci můžeš vyplnit osobní informace, zájmy, zaměstnání apod. Nemusíš prozradit vše, je to na zvážení, ale s reálným člověkem se vždy lépe jedná. My si na otevřenosti zakládáme, občanské jméno je znakem důvěry. Je nezbytně nutné vyplnit funkční e-mail, který pravidelně čteš.

Jestli Tě zajímají i lokální témata, připoj se v registraci ke Krajskému Sdružení (KS) a svému nejbližšímu Místnímu Sdružení (MS). Můžeš vést nekonečné diskuze a navrhovat tisíce změn na fóru, ale reálné věci se dějí ve Tvém okolí. Mnohem lépe se Ti bude o Pirátech přemýšlet, když se přijdeš podívat na nějakou schůzi místního či krajského sdružení.

Postup pro registrované příznivce

1. Zaregistruj se do Pirátského fóra a zapoj se do dění.
  2. Zaregistruj se do Nalodění a sám si vyber, co Tě zajímá.
  3. Buď aktivní a neboj se zúčastnit se jakékoliv naší aktivity.

Členové

Když se zapojíš do aktivit místního sdružení a lépe se poznáme, můžeš se stát členem Pirátské strany a nalodit se plnohodnotně. Členství Tě více zapojí do rozhodování a můžeš lépe ovlivnit směřování naší lodi.

Za člena Tě přijme místní sdružení ve Tvém okolí. Pokud neexistuje, může Tě přijmount přímo krajské sdružení - pak budeš asi chvíli trosečníkem a třeba stavebním kamenem pro novou buňku u Tebe v obci.

Každý pirátský kraj má své koordinátory, což je něco jako tajemník sdružení. Jsou to lidi v pracovním vztahu se stranou a umí poradit v praktických a formálních věcech - neboj se jim napsat.

Postup pro zájemce o členství

Pokud se chceš stát členem, už jsi pravděpodobně registrovaným příznivcem, seš zaregistrovaný v Pirátském fóru i Nalodění a asi už Tě známe i osobně. Přesto Tě prosíme:

1. Založ si ve fóru vlákno se svým jménem v sekci Zájemci o členství a napiš proč se chceš stát členem a co chceš u Pirátů dělat nebo už jsi dělal.
  2. Počkej na všetečné dotazy na fóru. Buď trpělivý. Odpovídej upřímně a neboj se vyjádřit vlastní názor.
  3. Spoj se s nejbližším místním sdružením. Zapoj se.
  4. Naplánuj si cestu na setkání se zájemci o členství, které se konají každý druhý měsíc (viz kalendář, fórum nebo Facebook). Včas informuj krajskou koordinátorku o své účasti a o tom, že máš zájem o své grilování. Ničeho se neboj, jde jen o osobní setkání a zodpovězení doplňujících dotazů. Také se dozvíš něco o struktuře Pirátů, informačních systémech apod. Předsednictvo krajského sdružení pak bude hlasovat o doporučení pro Tvé přijetí.
  5. Na stejném setkání můžeš odevzdat vyplněnou přihlášku.
  6. Na schůzi svého místního sdružení požádej o přijetí. Předsednictvo místního sdružení se k přijetí vyjádří opět veřejným hlasováním.
  7. Po hlasování předsednictva budeš informován, poté prosím pošli členský příspěvek na náš transparentní účet. Výše příspěvku záleží na tvém vlastním zvážení a finančních možnostech, minimum je 200 Kč, a platí se pravidelně každý rok (můžeš nastavit trvalý příkaz).

Po přijetí

• Tvůj login pro přihlášení na fórum se změní na Jmeno.Prijmeni.
  • Máš e-mail a jabber ve tvaru jmeno.prijmeni@pirati.cz.
  • Můžeš hlasovat na místním, krajském nebo celostátním fóru.
  • Můžeš kandidovat do libovolných funkcí ve stranických orgánech.

Hlavní informační systémy Pirátů

• V internetovém fóru najdeš hlasování, podněty a přípravy pro tiskové zprávy nebo pro přijímání členů. Jedná se o místo pro pracovní diskusi strany obecně. Neužívá se však jako chat. Viz také pravidla fóra.
  • Web centrální - www.pirati.cz a krajský - stredocesky.pirati.cz. Tady prezentujeme program, předpisy, usnesení, zápisy i výstupy z diskuzí na fóru.
  • Kalendář centrální a krajský. Sem vkládáme všechny happeningy, schůze, zasedání a další významné akce. Pokud bys měl vlastní návrh, kontaktuj našeho koordinátora.

Pokud máš zájem, můžeš si přečíst návod pro nováčky, obecné návody a návody technického rázu.

Vítej na palubě! :-)