Snímek obrazovky (240)
KlaraKocmanova_KutnaHora_Pozadi.max-500x500
7. března 2024

Piráti hlasovali pro zákon o komunitní energetice. Lidem a firmám umožní vyrábět energie lokálně a čistěji

Poslanci dnes schválili novelu energetického zákona, která umožní vznik a fungování takzvané komunitní energetiky. Dlouho očekávaný zákon dá lidem, firmám či organizacím možnost vyrábět a spotřebovávat energii na místě, navíc ekologičtějším způsobem. Také zmírní tlak na růst cen. „Občanům, menším obcím a malým podnikatelům se velmi usnadní přístup k lokálně vyrobené energii, zvýší se podíl obnovitelných zdrojů na celkovém mixu, sníží se závislost na fosilních palivech. Zákon významně posílí decentralizaci zdrojů, která je klíčová pro energetickou bezpečnost. Také přispěje k ochraně naší planety pro budoucí generace,” uvedla pirátská poslankyně Klára Kocmanová.

solar-4824561_1920
4. prosince 2023

Jana Skopalíková: Středočeský kraj se chce věnovat oblasti transformace energetiky více a systematicky

Středočeský kraj se připojí k Memorandu o partnerství a spolupráci v oblasti transformace energetiky. Dnes o tom rozhodlo krajské zastupitelstvo. Současně byl schválen vstup kraje do Svazu moderní energetiky, a to od 1. ledna 2024.

solar-4824561_1920
12. prosince 2022

Kraj šetří energie a tím i finance. Opravuje budovy a inovuje

Současná energetická krize odhalila, že snaha o úsporu energií a zapojení obnovitelných zdrojů není jen environmentálním trendem, ale nevyhnutelná nutnost. Středočeský kraj realizuje řadu projektů, které pomohou snížit výdaje na osvětlení, vytápění a další provoz veřejných budov.

posts/2021/2021-11-05-wagenknecht.jpg
5. listopadu 2021

Piráti volají po urychleném řešení krize energetiky!

Piráti volají po urychleném řešení krize energetiky. Trpí hlavně peněženky českých domácností. Navrhují vlastní řešení