17. července 2024

Kvalitu ovzduší v Rakovníku nejvíce ohrožují lokální topeniště

Středočeský kraj má k dispozici výsledky měření kvality ovzduší v Rakovníku za rok 2023. Z výsledků vyplývá, že na imisní zátěži v Rakovníku mají převážně vliv lokální topeniště. Mobilní monitorovací zařízení na měření kvality ovzduší pořídil Středočeský kraj už v roce 2017.

monitorovací stanice
30. srpna 2023

Kvalitu ovzduší v Dobříši bude příští rok sledovat monitorovací zařízení

Dalším středočeským městem, kde bude krajské monitorovací zařízení na měření kvality ovzduší, bude v roce 2024 Dobříš. Rada kraje dnes schválila smlouvu s městem Dobříš o výpůjčce pozemku, kde bude zařízení umístěno.

posts/2022/2022-01-11-stanice.jpg
11. ledna 2022

Jana Skopalíková: Pomáháme obcím monitorovat kvalitu ovzduší!

Pečky 11. 1. 2022 – Středočeský kraj provozuje již 4. rokem mobilní monitorovací stanici pro měření kvality ovzduší. Po Čelákovicích, Úžicích a Nymburku byla letos instalována v Pečkách na Kolínsku. Město s necelými pěti tisíci obyvateli nejvíce trápí znečištění způsobené automobilovou dopravou, ale těší se i na porovnání hodnot škodlivin mezi letní a zimní sezonou, ze kterých lze vyčíst podíl lokálních topenišť na zhoršení kvality ovzduší.