posts/2021/2021-09-30-kopriva.jpg
30. září 2021

František Kopřiva: Předsednictví v EU je příležitost ke zviditelnění důležitých témat a našeho pohledu na věc!

František Kopřiva je na 3. místě naší kandidátky do Poslanecké sněmovny. Je mu 25 let. Už v roce 2017 se stal jedním z nejmladších poslanců. Působí jako místopředseda výboru pro evropské záležitosti. Snaží se motivovat svoji generaci k tomu, aby se o politiku zajímala a mohla ovlivnit veřejné mínění. Je pro něj velice důležitá svoboda, i proto by se chtěl nadále věnovat lidskoprávním tématům. Také se stal držitelem titulu Genderman roku 2020. V následujícím volebním období se chce soustředit na hladký průběh českého předsednictví v Radě EU i na rozumné investování peněz z evropských fondů. Role České republiky v Evropě je pro něj stěžejní.

posts/2021/2021-04-24-drtina.jpg
22. dubna 2021

Štěpán Drtina: Respekt si získáme jen sebevědomým jednáním

Rusko (a jeho historické podoby) nám ukazuje, že od něj nelze čekat rozumnou dohodu nebo dokonce něco jako přiznání viny. Propaganda autoritativního režimu jede na plné obrátky a tuto situaci se bude snažit využít na maximum. Možnost mávat spiknutím "zlého západu" se nepromarňuje.