„V pondělí to bude 15 let, co je Česká pirátská strana součástí politické mapy. Patnáct let, které uplynuly jako voda a během kterých se změnilo mnohé. Několik věcí ale zůstává celých těch patnáct let pevně na svém místě. Jsme reální lidé, ne marketingový produkt. Vnímáme potřeby a specifika naší země, občanů a jednotlivých regionů. Nestojí za námi žádní šíbři. Politiku děláme a vždycky dělat budeme pro lidi. Nabízíme alternativu kraje bez korupce, politických trafik a klientelismu,“ uvedl předseda Pirátů Ivan Bartoš, který akci k zahájení kampaně moderoval. Piráti se chtějí v krajích zaměřit například na digitalizaci, inovace a další rozvoj, dostupnost lékařů a dalších veřejných služeb, kvalitní síť silnic a dálnic, kvalitní školství a ochranu přírody.

„V současnosti máme jako Piráti takřka stovku krajských zastupitelek a zastupitelů, jsme ve vedení 9 krajů a v Praze. Digitalizujeme úřady, podporujeme lokální podnikání a rozvoj jednotlivých regionů. Přicházíme s inovativními přístupy a moderními technologiemi, strategicky plánujeme rozvoj infrastruktury, chráníme životní prostředí, bráníme lidská práva a podporujeme kulturu a kreativní průmysly. Pomáháme těm, kteří to potřebují a s odvážnou vizí do budoucna tvoříme kraje moderní a otevřené. A tak to chceme dělat i dál,“ popsal Bartoš.

„Středočeský kraj je skvělé místo pro život. Máme krásné památky, cennou přírodu, příjemná města a obce. Není divu, že se k nám každoročně přistěhuje 10 tisíc lidí!

V krajských volbách  budou všechny politické strany slibovat to samé: “dostupnost lékařů a dalších veřejných služeb”, “opravené silnice”, “kvalitní školství”. A já vám to slíbím také, protože bez míst ve školách ani bez dostupné péče nejen pro seniory, se prostě neobejdeme. V čem se ALE moje sliby liší? V tom, že my Piráti je plníme! Před 4 lety jsme slíbili transparentnější kraj. A dokázali jsme to. Z desátého místa nezávislého žebříčku hodnocení transparentnosti jsme se posunuli rovnou na první místo. Vypověděli jsme smlouvy “Klubu vyvolených firem” a ušetřili 400 mil. Kč na údržbě silnic. Slíbila jsem, že kulturní politiku otevřu lidem a dotace v kultuře budou rozdělovány spravedlivě. I to se povedlo. Ve spolupráci s veřejností vznikla vůbec první krajská kulturní strategie. I teď chceme kraj bez vlivu kmotrů a papalášských manýrů. Chceme spravedlivý a udržitelný rozvoj, aby se lidem v kraji žilo lépe. A proto kandiduji na hejtmanku Středočeského kraje. A moje sliby platí i po volbách!,“ uvedla Lucie Cirkva Chocholová.