Mgr. Simona Luftová

Simona Luftová (* 1973) je členkou a druhou místopředsedkyní místního sdružení Příbram. Zastupuje Piráty v místním kontrolním výboru a ve vzdělávací a zahraniční komisi. V roce 2018 kandidovala do příbramského zastupitelstva.

Jako dítě emigrovala s rodiči do Rakouska, kde žila jeden rok, a následně do Jihoafrické republicky, kde žila 10 let. V roce 1992 se vrátila do ČSFR a nastoupila na FF-UK, kde studovala anglistiku-amerikanistiku a politologii. Během studia absolvovala dvě studijní stáže v USA na Suffolk University v Bostnu, kde se hlavně věnovala americkým studiím. Po návratu přestoupila na FSV-UK, kde získala magisterský titul v oboru Politologie. Několik let později absolvovala rozšiřující studium pedagogiky a didaktiky AJ na PF-UK.

V současné době pracuje více než 10 let jako středoškolská učitelka a také píše a koordinuje mezinárodní vzdělávací projekty pro studenty a učitelé v rámci programu Erasmus+. Na těchto projektech spolupracuje s učiteli a řediteli z různých zemí a díky této spolupráci má přehled o vzdělávání a vzdělávacích systémech v řadě zemí EU. Má zkušenosti z oblasti projektového řízení, vedení týmů na místní a mezinárodní úrovni. Zajímá se o inovativní směry ve vzdělávání a ráda by se podílela na smysluplných změnách v této oblasti, které posunou české školství do 21. století.

V minulosti pracovala jako asistentka poslance, tlumočnice, lektorka, asistentka právníků a marketingová koordinátorka pro mezinárodní firmy. Angažuje se v místním sdružení na ochranu městské zeleně. Je vdaná a má tři děti. Velmi ráda cestuje a poznává nové zajímavé lidi a místa.