Středočeský kraj je na rozjed očkování seniorů 80+ proti Covid-19 připraven

15. ledna 2021
Středočeský kraj je na rozjed očkování seniorů 80+ proti Covid-19 připraven

V Centrálním rezervačním systému, v němž se od pátku 15. ledna 2021 mohou evidovat senioři 80+ k očkování, má Středočeský kraj zaregistrováno celkem 15 očkovacích míst. Umístěna jsou v lůžkových zdravotnických zařízeních, a to jak v krajských, tak i v soukromých a městských nemocnicích.

Seznam očkovacích míst: * Benešov - Nemocnice Rudolfa a Stefanie * Beroun - Nemocnice Beroun * Brandýs nad Labem - Nemocnice Brandýs n. L. * Čáslav - Nemocnice Čáslav * Hořovice - Nemocnice Hořovice * Kladno - ON Kladno * Kolín - ON Kolín * Kutná Hora - Nemocnice Kutná Hora * Mělník - Nemocnice Mělník * Mladá Boleslav - ON Mladá Boleslav * Nymburk - Nemocnice Nymburk * Příbram - ON Příbram * Rakovník - Nemocnice Rakovník * Sedlčany - Nemocnice Sedlčany * Slaný - Nemocnice Slaný

Sněmovnou prošel návrh, který posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. Piráti tzv. malou novelu dlouhodobě prosazovali

Prošla tzv. malá novela sociálních služeb. Návrh, který spolupředložili Piráti, posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. To znamená jednak péči, kterou nabízí hospice, zlepšení možností pro lidi, kteří o své blízké pečují sami, nebo zavádění center pro osoby závislé na návykových látkách, která by pomáhala lidem překonat závislost a zařadit se zpět do běžného života. Sociální služby tak budou dostupnější pro co nejvíce lidí.

Kraj podpoří péči o více než tisíc středočeských stromů

Výsadba nových stromů přispívá k lepšímu životnímu prostředí v obcích, důležitá je však i následná péče o stromy. Kromě pravidelné zálivky se jedná třeba o výchovný řez či opravy kůlů a kotvení. Stromy nejen zlepšují ovzduší, ale také pomáhají zadržovat vodu a vyrovnávat teplotní extrémy. Obce mohou žádat o částku 1 500 Kč na péči o jeden vysazený strom. Krajští radní schválili rozdělení 1,9 milionů korun mezi 13 obcí.