29. září 2020

JAK VOLIT V KARANTÉNĚ?

Karanténa vás o možnost volby nepřipraví! Jak můžete volit?

➡️ Volba z auta (drive-in)⚠️Pozor!⚠️ Drive-in hlasování bude probíhat ve středu 30. 9. 2020 od 7:00 do 15:00 hodin. Z auta můžete hlasovat na speciálním volebním stanovišti drive-in, v každém okrese je jedno. Je možné hlasovat pouze na stanovišti v okresu, ve kterém trvalé bydliště. ⚠️Pokud nejste v karanténě, izolaci či nemáte potvrzení od hygieny či svého doktora, nemůžete hlasovat z auta, ale jen v řádném termínu voleb.⚠️

BENEŠOV - Táborská 57, areál bývalých Táborských kasáren, BEROUN - Na Ostrově 83, parkoviště u zimního stadionu, KLADNO - ul. Železničářů, parkoviště u zimního stadionu, KOLÍN - Sokolská 545, areál zámku, Kolín II, vjezd a výjezd jednosměrná ul., KUTNÁ HORA - ul. Čáslavská, parkoviště před plaveckým bazénem, MĚLNÍK - Karolíny Světlé 595, areál Centra prevence kriminality a dopravní výchovy, MLADÁ BOLESLAV - Regnerova 1306, u letiště, otočka autobusu, poblíž muzeum Metoděje Vlacha, NYMBURK - ul. Velké Valy, parkoviště u Obecního domu, příjezd po silnici II. třídy č. 330, PRAHA VÝCHOD - Kralupská 1710, v sídle hasičské zbrojnice, PRAHA ZÁPAD - Husovo náměstí 59, PŘÍBRAM - ul. Podbrdská, parkoviště u budov areálu II Oblastní nemocnice Příbram, RAKOVNÍK - nábř. T. G. Masaryka, příjezdová plocha před městským fotbalovým stadionem.

➡️ Nemůžete nikam jet? Zavoláte a komise přijde. Pokud jste v nařízené karanténě / izolaci z důvodu nemoci Covid-19, můžete požádat, aby k vám přišla volební komise. Musíte se však do 1. října obrátit na krajský úřad na telefonní čísla 257 280 397, 257 280 862, 257 280 680, 257 280 918, komise pak za vámi po předchozí dohodě v den voleb dorazí.

➡️ Co když jste v nemocnici nebo domově seniorů? Pokud jste v izolaci v uzavřeném pobytovém zařízení, nemocnici, domově seniorů apod, zajistí vše samotné zařízení. Komise dorazí do pobytového zařízení a vytvoří zde mobilní hlasovací místo. A pak vám dají společně s vedením vědět, kdy můžete jít odvolit. ⚠️Pozor!⚠️ Pokud jste v izolaci, tak volby proběhnou již ve čtvrtek 1. října a v pátek 2. října (přesnou dobu stanoví volební komise společně se zařízením).

<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/X2n37f3qQ-M" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

V Lysé nad Labem se dnes setkali zástupci obcí s vedením Středočeského kraje
16.06.2022

V Lysé nad Labem se dnes setkali zástupci obcí s vedením Středočeského kraje

Setkání starostů s vedením Středočeského kraje se dnes na Výstavišti v Lysé nad Labem zúčastnily zhruba tři stovky zástupců obcí. Šlo o poslední společné setkání před komunálními volbami, které se budou konat letos v září. Součástí akce byl i tradiční veletrh služeb, kde se starostky a starostové mohli zastavit u stánků krajských příspěvkových organizací, vybraných odborů Krajského úřadu a dalších hostů.

Lucie Cirkva Chocholová: Podporujeme udržitelný rozvoj cestovního ruchu!
01.06.2022

Lucie Cirkva Chocholová: Podporujeme udržitelný rozvoj cestovního ruchu!

V roce 2021 ve Středních Čechách vzrostl počet domácích i zahraničních hostů. Tuzemští návštěvníci tvořili 90 % klientely ubytovacích zařízení. Abychom mohli v tomto rostoucím trendu pokračovat i v příštích letech a cestovní ruch nepřinášel negativní dopady do života měst a obcí, je třeba podpořit infrastrukturu v této oblasti.Proto jsme z rozpočtu Středočeského kraje vyčlenili 20 milionů korun do Programu pro poskytování dotací na podporu rozvoje doprovodné infrastruktury. V roce 2022 mohou z tohoto programu žádat výhradně obce na podporu karavaningu, rekreační plavby, budování záchytných parkovišť včetně dopravního a orientačního značení a poprvé také i na pořízení projektové přípravy v souvislosti s projekty IROP II.