Jiří Snížek se stal lídrem kandidátky do krajských voleb ve Středočeském kraji

16. října 2019
Jiří Snížek se stal lídrem kandidátky do krajských voleb ve Středočeském kraji

Známe jméno kandidáta na středočeského hejtmana. Členská základna Pirátů Středočeského kraje zvolila jako svého lídra do krajských voleb Jiřího Snížka. Ten ve volbách na internetovém fóru porazil výraznou osobnost českého internetu, brandýského opozičního zastupitele Patricka Zandla.

Jiří Snížek, rodák z Kolína, je pirátským krajským předsedou a současně členem Komise pro hospodaření s byty a nebytovými prostory Rady města Kolína a členem pracovní skupiny Smart city Kolín.

> „Středočeský kraj je pro politiky velkou výzvou. Je to na jedné straně rychle se rozvíjející region a na straně druhé má velký infrastrukturní dluh. S naším týmem kraj posuneme do 21. století tak, jako se to daří našim kolegům v Praze. Těším se, až budeme moci lidem ukázat, že Piráti umí spravovat kraj, řešit jeho problémy a pomáhat lidem a obcím v něm,“ prozrazuje své plány Jiří Snížek.

Vystudoval bakalářský obor Elektronika a sdělovací technika na fakultě ČVUT v Praze. Dále pak inženýrský program Inteligentní budovy, který zajišťují fakulty elektrotechnická, stavební a strojní ČVUT. Absolvoval také bakalářské studium filosofie na Katedře filosofie Masarykovy univerzity. Jeho vášeň pro filosofii vychází z přesvědčení, že rozhodnutí o tom, co dělat, je důležitější než rozhodnutí o tom, jak to dělat. Ve filosofii je mu nejbližší etika a politická a sociální filosofie.

Sněmovnou prošel návrh, který posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. Piráti tzv. malou novelu dlouhodobě prosazovali

Prošla tzv. malá novela sociálních služeb. Návrh, který spolupředložili Piráti, posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. To znamená jednak péči, kterou nabízí hospice, zlepšení možností pro lidi, kteří o své blízké pečují sami, nebo zavádění center pro osoby závislé na návykových látkách, která by pomáhala lidem překonat závislost a zařadit se zpět do běžného života. Sociální služby tak budou dostupnější pro co nejvíce lidí.

Kraj podpoří péči o více než tisíc středočeských stromů

Výsadba nových stromů přispívá k lepšímu životnímu prostředí v obcích, důležitá je však i následná péče o stromy. Kromě pravidelné zálivky se jedná třeba o výchovný řez či opravy kůlů a kotvení. Stromy nejen zlepšují ovzduší, ale také pomáhají zadržovat vodu a vyrovnávat teplotní extrémy. Obce mohou žádat o částku 1 500 Kč na péči o jeden vysazený strom. Krajští radní schválili rozdělení 1,9 milionů korun mezi 13 obcí.