Martin Polák

Martin Polák (* 25. ledna 1985) je předsedou MS Kolín. Martin pochází z Kolína, kde dosud žije, kde má už svou vlastní rodinu a pracuje. Je vyučen. Studiu moc nedal, ale to neznamená, že ho nezajímá studovat svět kolem sebe a snad asi i proto už v roce 2010 poprvé kandidoval za Piráty v komunálních volbách v Kolíně. Bere to jako velkou zkušenost a možnost podívat se na politiku zevnitř. Až do roku 2017 byl jen „registrovaným příznivcem“, ale v souvislosti s kandidaturou do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, se rozhodl stát právoplatným členem. Poslancem se roku 2017 nestal, ale to mu neubralo na aktivitě burcovat registrované příznivce aby se přerodili v členy strany. Jeho pracovní kariéra je poměrně monotonní, ačkoliv prošel více pracovišť, tak je od roku 2005 v HPP v Obchodních tiskárnách Kolín, kde prošel celou řádu pozic. Je milovníkem koček na odpočinku. Rád by se těšil s přítomnosti kočky v domácnosti, ale vzhledem k jeho vlastní alergii na kočky a pořízení dcery to není současné době možné. :-) Dcera mu samozřejmě dělá zatím jen radost, stejně jako jeho sbírka knih, která mu dělá zároveň i starost, protože se mu tvoří po domácnosti nestabilní komínky knih.