Martin Polák

Martin Polák (* 25. ledna 1985) je předsedou MS Kolín. Martin pochází z Kolína, kde dosud žije, pracuje a kde založil rodinu. Takže má Kolín opravdu v malíčku. ;-) O emancipaci členů subkultury internetu se zajímal už před založením Pirátské strany v roce 2009. Založení strany se sice nijak aktivně neúčastnil, ale byl nadšen, že se něco takového děje i v ČR. Za Českou pirátskou stranu posléze kandidoval v komunálních volbách v roce 2010. Což bylo tenkrát značně neobvyklé. Proč neobvyklé? Protože to byla jediná samostatná kandidátka v celém Středočeském kraji. Až do roku 2017 si vystačil jen s označením „registrovaný příznivec“, ale v souvislosti s kandidaturou do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, se rozhodl stát právoplatným členem. Poslancem se roku 2017 nestal, ale to mu neubralo na aktivitě burcovat registrované příznivce, aby se přerodili v členy strany. Je milovníkem koček na odpočinku. Rád by se těšil z přítomnosti kočky v domácnosti, ale vzhledem k jeho vlastní alergii na kočky a pořízení dcery to není v současné době možné. :-)