František Kopřiva

František Kopřiva (* 30. listopadu 1995, Mladá Boleslav) odmaturoval v roce 2015 na Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře v Mladé Boleslavi a momentálně studuje v Praze, kde v letech 2016-2017 pracoval v Laboratořích pro vývoj a realizaci. Kromě toho příležitostně pracuje jako copywriter. Mezi jeho záliby patří rozšiřování obzorů, hudba, filmy, knížky, hry, tvůrčí psaní, cestování, věda, sport a samozřejmě politické dění světové i domácí.

Do Pirátské strany vstoupil ve svých 18 letech, na jaře 2014. Již dříve však pomáhal jako příznivec s kontaktními kampaněmi. Je aktivním členem Zahraničního odboru a pracovní skupiny Mezinárodní vztahy. Od května 2015 s přestávkou působí v předsednictvu středočeského sdružení a od srpna 2015 je členem Republikového výboru. V roce 2016 byl lídrem v krajských volbách ve Středočeském kraji, kde Piráti získali 3,5 %. V roce 2017 byl zvolen ze třetího místa do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky za Středočeský kraj, kde Piráti obdrželi 12,08 %.