Středočeští Piráti rozdávají Pirátské listy

8. července 2020
Středočeští Piráti rozdávají Pirátské listy

Od pondělí 22. 6. 2020 mezi vás distribuujeme prví letošní vydání Pirátských listů. Vyzvednout si je můžete například v Mladé Boleslavi, Nymburce, Poděbradech, Příbrami, Benešově, Kolíně, Kutné Hoře, ale i v mnoha dalších městech středních Čech na našich stáncích, kde vám je rádi předají naši členové, příznivci nebo samotní kandidáti do krajského zastupitelstva a senátu. K zastižení jsou naši „kameloti“ také v Praze na vybraných místech.

> „Je to takový náš pravidelný kolorit“, říká Adéla Šípová, kandidátka na senátorku za obvod Kladno a dodává: „Zpravidla dvakrát do roka vydáváme Pirátské listy, ve kterých informujeme občany o dění v regionech, ve kterých žijí a o naší práci v těchto místech. Zároveň si v listech lidé můžou přečíst informace o práci Pirátů v Poslanecké sněmovně a Senátu. Protože Pirátské listy rozdáváme my sami, mají lidé možnost se nás případně zeptat na podrobnosti.“

A o čem se tentokrát v Pirátských listech dočtete? V první řadě se vám představí naši kandidáti do krajských voleb, které nás čekají letos v říjnu. Kandidáti vám představí svoje vize, ze které by rádi prosadili ve Středočeském kraji a řeknou vám něco o sobě. Je zde také rozhovor s kandidáty do senátu, který vám přiblíží, kdo jsou a co konkrétně by v senátu chtěli prosadit.

V případě, že jste nás nepotkali a máte zájem si noviny přečíst v online verzi, jsou ke stažení zde.

V Benešově také rozdáváme místní přílou Pirátský Benešov, ke stažení zde.

Vpluli jsme do horké fáze eurokampaně: představili program, priority pro mladé a ve speciální Pinkáře vyrážíme na kontaktní tour

S heslem „Odvaha pro Evropu, Evropa pro tebe“ cílíme na silnou konkurenceschopnou Evropu a prosperující Česko bez korupce i nesmyslných dotací oligarchům, kde se dbá na kvalitu života každého člověka bez rozdílu. Nabízíme garanci bezpečí a zahraniční politiky s rovnou páteří. Představujeme také priority pro mladé: usilujeme o špičkové vzdělávání, podporu talentů i větší dostupnost zahraničního studia. Klademe důraz na udržitelnou budoucnost, tedy snižování dopadů klimatické krize. Rovněž na zlepšení péče o duševní zdraví, rovné podmínky pro ženy a muže, ochranu zranitelných skupin a boj proti sexualizovanému a domácímu násilí. Proto spouštíme petici za přijetí Úmluvy o prevenci a potírání násilí. Dneškem také zahajujeme kontaktní tour „S Piráty se bavíš“, na kterou vyjedeme mimo jiné speciální Pinkárou.

V kraji hrozí dle ČHMÚ nebezpečí vzniku požárů. Kraj byl povinen nařídit zvýšená bezpečnostní opatření. „Pálení čarodějnic“ lze za určitých podmínek uskutečnit

Středočeský kraj byl povinen aktivovat v souvislosti s varováním Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) opatření dle „Nařízení k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru“. Od půlnoci z pondělí na úterý, tedy od 30. 4. 0:00 hodin je tak zakázáno používat pyrotechniku nebo rozdělávat ohně na volných prostranstvích na rizikových místech.