Středočeské Piráty povede do parlamentních voleb Klára Kocmanová

22. 12. 2020
Středočeské Piráty povede do parlamentních voleb Klára Kocmanová

Kdo povede středočeské Piráty do parlamentních voleb? Středočeští Piráti mají za sebou druhé kolo volby lídra/lídryně do parlamentních voleb, které proběhnou v příštím roce. Největší podporu v obou kolech získala v demokratickém hlasování Klára Kocmanová.

„Svoji kandidaturu beru jako příležitost moci prosazovat programové priority sociální politiky. Mojí prioritou číslo jedna je dostupné a udržitelné bydlení. Dalšími důležitými tématy jsou pro mne chudoba, dostupná péče, transformace velkokapacitních ústavů a péče o životní prostředí. Dále bych se ráda zaměřila i na téma ochrany soukromí. Je třeba informovat lidi o ceně jejich vlastních dat a důstojnosti,“ uvedla ve zkratce nově zvolená lídryně ve své kandidátské řeči.

Po volbě lídryně čeká Piráty volba čela kandidátky, ve které se dozajista mimo uchazečů o pozici lídra - Františka Kopřivy, Štěpána Drtiny, Patricka Zandla a Jiřího Lehejčka, objeví další zajímaví kandidáti a kandidátky.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE