Odvaha dělat, co je správné: odstartovali jsme kampaň do komunálních i senátních voleb!

Zaměříme se především na otevřené a moderní radnice, dostupné a kvalitní bydlení i zdravotní péči, pestrou nabídku sociálních služeb, ochranu životního prostředí a lepší dopravní dostupnost v obcích.

„Piráti se dnes úspěšně podílí na vedení tří největších českých měst. V Praze máme primátora Zdeňka Hřiba, který dokázal město nejen provést dvěma velkými krizemi, ale i nastartovat jeho rekordní rozvoj. To všechno s čistým štítem. Daří se nám zlepšovat život i v dalších městech a obcích po celé zemi. Všichni naši komunální politici odvedli obrovský kus práce, ale ještě větší kus práce máme před sebou,“ uvedl Ivan Bartoš.

Své priority popsal i kandidát na primátora Kladna Roman Hájek: „Kladno je městem nedostupného bydlení, zhoršující se kvality života a arogantní radnice v čele s populistickým primátorem. Je to město netransparentní, zadlužené, potýkající se s roky neřešenými sociálními problémy. Město, které potřebuje opravit. Proto jsme pro naši koalici Pirátů a Starostů zvolili název Opravíme Kladno. Máme plán, jak zvládnout vleklé potíže, zpříjemnit každodenní život a změnit naši pověst pražské noclehárny, a také opravíme stav sídlišť, bezpečnost a nepořádek v ulicích.”

Dalšími kandidáty na starosty a starostky ve středočeském kraji jsou

za Benešov Daniel Netušil,

Brandýs nad Labem-Starou Boleslav Marek Řebíček,

Čáslav Martin Kolář,

Kolín Svatopluk Boček,

Kutná Horu Štěpán Drtina,

Příbram Simona Petran Luftova,

Veltrusy Lukáš Kohout

Na koaličních nebo nezávislých uskupeních kandidujeme i v dalších městech.

Za Beroun Sámir Shanaáh,

Český Brod Klára Wretzelová,

Týnec nad Labem Tereza Kvitová,

Mníšek pod Brdy Michal Kroutil,

Nymburk Petr Prochor Procházka,

Poděbrady Vojtěch Lukavec,

Mělník Martin Vlček,

Černošice Martin Jeřicha,

Krnsko Dominika Michailidu,

Líbeznice Samuel Volpe,

Loučeň Alena Klimtová,

Narysov Josef Bouše,

Nelahozeves Soňa Brunnerová,

Neratovice Jana Szeryňská,

Ohrobec Monika Keřková,

Rakovník Barbora Knotová Vaicová,

Vestec Miroslav Dvořák.

Svá horká želízka neseme i do Senátu

Senátní obvod č. 16 – Beroun

Martin Karim do Senátu

www.martinkarim.cz

Senátní obvod č. 37 – Jičín

Marta Martinová

www.martamartinova.cz

Senátní obvod č. 40 – Kutná Hora

Vít Šnajdr

V Lysé nad Labem se dnes setkali zástupci obcí s vedením Středočeského kraje
16.06.2022

V Lysé nad Labem se dnes setkali zástupci obcí s vedením Středočeského kraje

Setkání starostů s vedením Středočeského kraje se dnes na Výstavišti v Lysé nad Labem zúčastnily zhruba tři stovky zástupců obcí. Šlo o poslední společné setkání před komunálními volbami, které se budou konat letos v září. Součástí akce byl i tradiční veletrh služeb, kde se starostky a starostové mohli zastavit u stánků krajských příspěvkových organizací, vybraných odborů Krajského úřadu a dalších hostů.

Lucie Cirkva Chocholová: Podporujeme udržitelný rozvoj cestovního ruchu!
01.06.2022

Lucie Cirkva Chocholová: Podporujeme udržitelný rozvoj cestovního ruchu!

V roce 2021 ve Středních Čechách vzrostl počet domácích i zahraničních hostů. Tuzemští návštěvníci tvořili 90 % klientely ubytovacích zařízení. Abychom mohli v tomto rostoucím trendu pokračovat i v příštích letech a cestovní ruch nepřinášel negativní dopady do života měst a obcí, je třeba podpořit infrastrukturu v této oblasti.Proto jsme z rozpočtu Středočeského kraje vyčlenili 20 milionů korun do Programu pro poskytování dotací na podporu rozvoje doprovodné infrastruktury. V roce 2022 mohou z tohoto programu žádat výhradně obce na podporu karavaningu, rekreační plavby, budování záchytných parkovišť včetně dopravního a orientačního značení a poprvé také i na pořízení projektové přípravy v souvislosti s projekty IROP II.