Kandidát na senátora v obvodu Kolín Cyril Koky Na palubě s Piráty

31. května 2020
Kandidát na senátora v obvodu Kolín Cyril Koky Na palubě s Piráty

Kandidát do Senátu za obvod Kolín Cyril Koky v novém díle podcastu na palubě s Piráty.

Koky působí od roku 2003 jako odborný referent pro oblast národnostních menšin na Krajském úřadě Středočeského kraje. Jeho pracovní náplní je především problematika integrace romské menšiny. Byl také členem poradních orgánů na krajské i vládní úrovni.

Jak pandemie koronaviru ovlivnila život a práci krajského úředníka, zdravotní sestřičky, majitele baru a aktuální Miss České republiky? Sledujte. 🖤🏴

Sledujte podcast Na palubě s Piráty. Otázky pro další hosty pište na e-mail stredocesky@pirati.cz.

<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/DyPZm2SQlFI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Sněmovnou prošel návrh, který posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. Piráti tzv. malou novelu dlouhodobě prosazovali

Prošla tzv. malá novela sociálních služeb. Návrh, který spolupředložili Piráti, posílí sociální služby v domácím prostředí i v azylových domech. To znamená jednak péči, kterou nabízí hospice, zlepšení možností pro lidi, kteří o své blízké pečují sami, nebo zavádění center pro osoby závislé na návykových látkách, která by pomáhala lidem překonat závislost a zařadit se zpět do běžného života. Sociální služby tak budou dostupnější pro co nejvíce lidí.

Kraj podpoří péči o více než tisíc středočeských stromů

Výsadba nových stromů přispívá k lepšímu životnímu prostředí v obcích, důležitá je však i následná péče o stromy. Kromě pravidelné zálivky se jedná třeba o výchovný řez či opravy kůlů a kotvení. Stromy nejen zlepšují ovzduší, ale také pomáhají zadržovat vodu a vyrovnávat teplotní extrémy. Obce mohou žádat o částku 1 500 Kč na péči o jeden vysazený strom. Krajští radní schválili rozdělení 1,9 milionů korun mezi 13 obcí.