Archiv Pirátských listů

Ivan Bartoš roznášející Pirátské listy

V tomto archivu můžete nalézt starší verze tištěných novin – Pirátských listů, které vydáváme asi dvakrát do roka. Tyto noviny distribuujeme do schránek ve větších městech Středočeského kraje – předně v místech, kde již máme místní sdružení, nebo na našich předvolebních akcích. V případě, že se k vám žádné noviny nedostaly nebo Vás zajímá, co se děje v jiných městech Středočeského kraje, můžete si přečíst zde umístěné elektronické verze.

Duben 2019

V rámci kampaně do Evropského parlamentu jsme vydali Středočeskou mutaci Pirátských listů. Můžete se v nich dočíst, proč Evropa potřebuje Piráty od Ivana Bartoše, rozhovor Evropa nám garantuje svobodu, o kterou nesmíme přijít s Marcelem Kolajou, lídrem evropské kandidátky, nebo polemiku na téma Řídí EU naše životy, nebo my řídíme život v EU od Mikuláše Peksy. Nechybí ani čtyři články tom, jak ovlivnila Evropská unie život ve Středočeském kraji.

PDF ke stažení.

Také jsme pro vás připravili čtyři lokální přílohy Pirátských listů, a to konkrétně v Benešově, Brandýse-Staré Boleslavi, Kladně a Příbrami. V nich občany informujeme o dění na radnicích a lokálních tématech.

Benešov

Benešovsko vám nabídne celkem čtyři články. Přiblížit úřad lidem – rozhovor s pirátským radním Danielem Netušilem, Už to zase rozkopali od experta na mobilitu Jana Ličky, Prší málo nebo jen neumíme hospodařit s vodou od Jany Skopalíkové a krátké pojednání o Pirátech v Benešově – kdo jsme a co jsme zatím udělali.

Brandýs-Stará Boleslav

Brandýs-Stará Boleslav vám nabídne článek s názvem Dycky most přes Labe od Patricka Zandla, zamýšlí se nad tématem Hluchov: Jaká má být role lužního lesa uprostřed města? s Markem Řebíčkem nebo informuje o pirátských aktivitách aneb Ukliďme Česko je sonda do naší duše.

Kladno

Pirátské Kladno přináší např. článek s názvem Kladno nesmí být ghetto – jak na to? od Jakuba Václavoviče, rozhovor s pirátským poslancem Tomášem Vymazalem Konopí na zahrádce nikomu neškodí a nikoho neomezuje, informace Co se děje v kontrolním výboru Města? od Michala Hažlinského a také pozvánku na Sdílené středy s Piráty na pivo.

Příbram

Příbramská příloha píše o otevření Poslanecké kanceláře Lenky Kozlové, dále přináší článek Aquapark. Místo, kde mě vomejou od Jana Trnky nebo K čemu nám ta EU je od příbramského zastupitele Antonína Schejbala. Nechybí ani pohádka Jak Honza na úřad jel, která doplňuje trojici článků o dopravě Parkování po Příbramsku a Drahé péčko od člena dopravní komise Josefa Boušeho.

PDF1 ke stažení. PDF2 ke stažení.

Září 2018

V rámci kampaně do obecních zastupitelstev jsme vytvořili několik lokálních mutací týkající se jednotlivých měst a jejich nejbližšího okolí, kde jsme kandidovali.

Benešov

V benešovských novinách si můžete přečíst např. Na slovíčko s kapitánem – rozhovor s lídrem kandidátky Danielem Netušilem, Strasti hromadného cestujícího aneb proč nejezdím autobusem, když bydlím na venkově od zástupce garanta dopravy Jana Ličky nebo Zpátky ke hvězdám od environmentalisty Martina Michaela Monze.

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Brandýs-Stará Boleslav připravila článek s názvem Pumtrack do Central parku a skatepark do Boleslavi od Patricka Zandla, Velký třesk – jak opravit silnice a chodníky v Brandýse a Boleslavi od Marka Řebíčka nebo Voda začíná být vzácná a drahá, hospodařme s ní! od Marie Kubáčkové.

Černošice

Černošice ve svých novinách představili čelní kandidáty do komunální kampaně včetně lídra kandidátky Michala Trešla. Dále zde najdete články o participativním rozpočtu, dopravě v Černošicích nebo o odpadu s názvem Nejlepší odpad je ten, který vůbec nevznikne od Báry Novákové a Jana Biskupa.

Kolín

V Kolínské mutaci najdete také rozhovor s lídrem kandidátky Vojtěchem Ertlem, článek Zelená páteř ve Vestci u Prahy od krajinné koordinátorky Kláry Salzmann nebo Společně pro lepší Kolín od Cyrila Koky, referenta pro oblast národnostních menšin.

Kutná Hora

Kutná Hora představuje v Pirátských listech především své kandidáty do voleb a jejich vize pro rozvoj města a také svůj program, součástí kterého jsou body jako Participativní rozpočet, Místní referendum nebo Informovaný občan – spokojený občan.

Nymburk

Nymburk přináší kromě Úvodního slova lídra Petra Procházky také článek Krátce, ale výstižně o veřejné zeleni v Nymburce od Miroslava Jisla nebo Seznam zvolených zastupitelů města Nymburka od roku 1994 do roku 2014 včetně jejich politické příslušnosti.

Příbram

V příbramských novinách najdete 5 priorit pro Příbram, Lenka Kozlová: Nepleťme si politické školení a občanské vzdělávání nebo Nestačí, když vám tleská jen vaše sociální bublina. A to je síla Pirátů, mluvíme se všemi! od předsedy Pirátů Ivana Bartoše.

Květen 2018

V květnovém vydání našich novin si můžete přečíst několik článků od našich poslanců – např. Držíme kurz od předsedy Pirátů Ivana Bartoše, Digitální stát na obzoru aneb život bez front na úřadech od Ondřeje Profanta nebo Chceme zprůhlednit největší penězovod od Jakuba Michálka. Dále pak článek Sněmovna otevřená pro všechny, Přes noc místopředsedou sněmovny – rozhovor s Vojtěchem Pikalem nebo Nejdůležitější pilíř volební kampaně: dobrovolníci.