Místní sdružení Nymburk

společná fotka

O nás

První místní sdružení Pirátů v Nymburském okrese bylo ustanoveno 1.11.2013, přičemž ve stávající sestavě oficiálně existuje od 3.12.2018. Od samého počátku sdružovalo členy z vícero obcí a to konkrétně ze Sadské, Poděbrad a Nymburka.

Piráti se v Nymburce prezentovali nejen v rámci celorepublikových akcí jako byla Pirátská FREERIDE Tour 2017, ale také například pořádáním hudebních akcí pod hlavičkou VyOsení.

Do Nymburského zastupitelstva byla sestavena Pirátská kandidátka poprvé roku 2018. Obdrželi celých 4,34% hlasů, což není úplně málo, přihlédneme-li k tomu, že šlo první výraznou aktivitu lokálních členů a rozpočet kampaně činil 50000,- Kč. K tomuto výsledku přispěli velmi vysokou mírou nezávislí členové kandidátky svou obětavou prací.

V posledních volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České Republiky v roce 2017 dosáhli Piráti v Nymburce 3. místa - zisku 11,41% hlasů.

V posledních volbách do Evropského parlamentu roku 2019 dosáhli Piráti v Nymburce také 3. místa - zisku 13,97% hlasů.

Pořádáme nepravidelná setkání s příznivci v rámci schůzí MS a to dle aktuální potřeby v různých obcích okresu.

Komunální volby 2022

Od začátku roku 2021 se začínáme pilně připravovat na komunální volby na Nymbursku. Naší ambicí je postavit atraktivní a úspěšné kandidátky ve všech městech, především pak v Nymburce, Poděbradech, Lysé nad Labem a v Milovicích. Naším cílem je ovlivňovat lokální politiku tak, aby občané našeho okrasu získali dostupný a kvalitní servis a dobře se jim v jejich městech žilo.

PiKNyk

V červnu roku 2020 otevřeli nymburští Piráti na adrese Nerudova 697/1 Pirátské centrum s názvem PiKNyk. Covidová opatření zatím nedovolují využívat tento prostor naplno, takže v současné době slouží zejména pro uskladnění oděvů vybraných v rámci “Sbírky pro pořebné” z nemocnice Nymburk. Kromě spolupráce s charitativními a neziskovými organizacemi v různých oblastech, chceme prostor využít zejména pro setkávání lidí. Plánujeme kurzy 3D tísku, promítání, besedy či deskohraní.

Lidé

Petr Procházka

Narodil se v roce 1981 ve Dvoře Králové nad Labem a víceméně celý život má spojen s polabským městem Nymburk. Po studiu na Gymnáziu Nymburk a absolvování vojenské služby započala jeho profesní kariéra, která je beze zbytku zasvěcena dopravě a logistice. Pirátem se stal v roce 2013 a necelý rok působil i jako předseda KS Sčk. V roce 2017 těsně neúspěšně kandidoval za Piráty ve volbách do poslanecké sněmovny. Kandidátka Pirátů do zastupitelstva města Nymburk v roce 2018 skončila velice těsně pod hranicí (4,34%) zisku mandátu zastupitele města. Přesto Piráti v Nymburce získali alespoň místo jednoho člena v majetkové a likvidační komisi. Po ustavení MS Nymburk získal ve volbách post předsedy MS. V roce 2020 se stal kraským zastupitelem ve Středočeském kraji Aktuálně pracuje jako hlavní dispečer mezinárodních vlaků u významného železničního dopravce. V rámci kraje je odborníkem na dopravu, především železniční. Mezi jeho zájmy patří cestování, turistika, vaření, české i světové minipivovary a pivo všeobecně,vědomostní hry a kvízy a moderování v rádiu.

Vojtěch Lukavec

Vojtěch se narodil v roce 1997 v Nymburce, ale celý svůj dosavadní život strávil v “konkurenčním městě” Nymburka, lázeňských Poděbradech. V Poděbradech vystudoval základní školu a víceleté gymnázium. Od roku 2016 je studentem oboru Všeobecné lékařství na 1. Lékařské fakultě UK v Praze. V roce 2018 začal jako příznivce spolupracovat s Piráty na úrovni komunální a na odborné úrovni v krajském expertním týmu, zabývajícím se otázkami zdravotnictví. V roce 2019 se stal členem Pirátů a pirátského Resortního týmu Zdravotnictví Poslanecké sněmovny. Po krajských volbách v roce 2020 se stal prvním náhradníkem do krajského zastupitelstva Středočeského kraje, na kraji aktuálně působí jako člen Výboru pro zdravotnictví. Kromě práce pro Pirátskou stranu v roce 2020 během epidemie Covid-19 nasbíral mnoho praktických medicínských zkušeností jako sanitář a praktická zdravotní sestra na infekčních odděleních. Problematice českého zdravotnictví se věnuje i v publicistických článcích a na twitterovém účtu @gas_koniec. Ve volném čase sportuje, věnuje se vysokohorské turistice, četbě a příležitostně počítačovým hrám a jejich designu.

Petr Hladký

Narodil se v březnu 1986 v Nymburce a téměř celý život s malou přestávkou žije v Lysé nad Labem. Je hrdým otcem tří malých dětí a proto mu není lhostejná budoucnost města a naší země. Před nedávnem (2020) se proto přidal k Pirátům aby se mohl více zapojit, do utváření lepší budoucnosti naší země, našich dětí. Ve svém ne-Pirátském životě se živí jako živnostník ve stavebnictví a někdy i jako řidič z povolání. Ve volném čase se věnuje historii z pohledu amatérského hledače relikvií s detektorem kovů a Armwrestlingu.

Motto: “Být Pirátem není vůbec jednoduché, spousta práce, spousta kritiky od okolí, ale věřím že veškeré mé úsilí se pomalu ale jistě vyplácí.”

Martin Martin

V pirátské straně je od roku 2013 s krátkou pauzou během studií na VŠ. Od roku 2020 působí jako čtvrtý místopředseda PKS Středočeského kraje. Vystudoval akustiku a profesně se věnuje akustice a zvuku na 100% svého života. Celý dosavadní život má spojen s Nymburkem a okolím, kromě období studií na VŠ v Brně. Mezi největší zájmy patří samozřejmě akustika, metalová hudba.

Jiřina Procházková

Pochází z Jihlavy a je učitelkou na ZŠ. Dlouholetá příznivkyně Pirátské strany přišla do Nymburka v roce 2017, aby se v Květnu 2018 stala členkou Pirátů. a v roce 2018 se stala druhou místopředsedkyní MS Nymburk. Působí ve středočeském KETu školství. Učí na menší škole ve středočeském Přerově nad Labem. Ráda se věnuje četbě, cestování a práci s dětmi.

Vilém Nájemník

narozen v roce 1991, rodák z Jablonce nad Nisou kandidoval za Piráty tamtéž už v roce 2010. Po absolvování studií pedagogické fakulty na Turecké Muğla Sıtkı Koçman University se odstěhoval zpět do České republiky od kdy působí na Boleslavsku a v Poděbradech. Pracuje jako projektový vedoucí ve vzdělávání pro Mladoboleslavskou automobilku. Je členem MS od roku 2020, jeho rajónem je především moderní vzdělávání s důrazem na využití technologií a osvěta v rámci mobility zítřka. Od roku 2020 členem Výboru pro dopravu Středočeského kraje

Další členové

Dalšími členy jsou Pavel Kvíz (od roku 2017). V dohledné době se chystáme přijmout několik dalších členů z řad našich příznivců a dobrovolníků.

Členové komisí Rady a výborů Zastupitelstva města Nymburka v období 2018 - 2022

• Komise pro majetek a likvidační
    • Petr Procházka

Členové komisí Rady a výborů Zastupitelstva Středočeského kraje v období 2020 - 2024