Mgr. Štěpán Drtina

Mgr. Štěpán Drtina (* 2. května 1994) je druhým místopředsedou krajského sdružení středočeských Pirátů. Narodil se v Čáslavi, ale celý život žije v Kutné Hoře, kde také navštěvoval Církevní gymnázium. Získal bakalářský titul v oboru Historie – společenské vědy se zaměřením na vzdělávání na Pedagogické fakultě v Hradci Králové. Následně na Filozofické fakultě stejné univerzity vystudoval magisterský obor Novodobé české a československé dějiny. Ve své bakalářské práci se věnoval studiu pozdně středověkých kutnohorských městských knih. V diplomové práci se zabýval opět nepoznanou stránkou místních dějin, kdy mapuje činnost KSČ po roce 1945 a především události roku 1948 na Kutnohorsku.

Kromě jiného rád pracuje s mládeží, kdy několik sezón po sobě jezdil jako vychovatel na školy v přírodě. Je též aktivním sportovcem. Pracuje jako asistent pirátské poslankyně Lenky Kozlové v oblasti kultury.

Byl lídrem pirátské kandidátky v Kutné Hoře a po úspěšných komunálních volbách se zde stal jedním ze dvou pirátských zastupitelů a též radním s gescí kultura a památková péče.

Moje aktuality

Piráti a Starostové