Bc. Petra Smutná

Petra Smutná (* 1977) je třetí místopředsedkyní krajského sdružení Středočeský kraj a členkou Republikového výboru.

Narodila se v Mladé Boleslavi, kde trvale žije. Ač pochází z lékařské rodiny, zvolila si jinou profesní dráhu a v r. 2002 získala bakalářský titul v oboru Podniková ekonomika na Fakultě sociálně ekonomické Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Již při studiích pracovala na hlavní zaměstnanecký poměr, a to v oblasti bankovnictví – pojišťovnictví, kde během čtrnácti let postupně získala obchodní a manažerské zkušenosti. Začínala jako asistentka náměstka generálního ředitele v České pojišťovně, odkud odešla do tehdejší eBanky sbírat obchodní a postupně i manažerské zkušenosti, které zúročila zejména v ČP Invest na pozici regionální ředitelky a následně v Oberbank jako vedoucí filiálky. Nyní svoji energii věnuje především České pirátské straně.

Ve volném čase ráda čte knihy, navštěvuje divadelní představení a cestuje po historicky zajímavých místech.