Marcel Kolaja

Europoslanec

Marcel Kolaja je českým poslancem Evropského parlamentu ve frakci Zelení/Evropská svobodná aliance. Do roku 2022 zastával funkci místopředsedy Evropského parlamentu, nyní působí jako kvestor. Má tak na starosti administrativu a finanční záležitosti spojené s chodem instituce. V roce 2022 byl zvolen 1. místopředsedou České pirátské strany.

V Evropském parlamentu působí také ve výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů (IMCO), ve výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT) a ve zvláštním výboru pro umělou inteligenci v digitálním věku (AIDA). Dále pak v delegacích pro vztahy se Spojenými státy americkými (D-US) a s Indií (D-IN).

Věnuje se zejména tématům spojeným s fungováním společnosti v digitálním věku. Prosazuje otevřené technologie, svobodu na Internetu, nezávislost médií, transparentnost a sjednocenou Evropu.

Od roku 2022 je také 1. místopředsedou Pirátské strany.

Kolaja

Pirátská strana

Lidé

Monika Kuncová