Mgr. Lucie Cirkva Chocholová

Lucie Cirkva Chocholová (* 1978) se narodila v Kladně, kde žila většinu svého života. Vystudovala Obchodní akademii ve Slaném a při zaměstnání dále bakalářské studium na Masarykově univerzitě v Brně. Má dvě děti, se kterými žije v obci Kačice na Kladensku. Momentálně studuje poslední ročník magisterského studia oboru Management v kultuře.

Lucie má více jak dvacetiletou praxi v kultuře. V tomto oboru pracovala jak v soukromé sféře, ve státní příspěvkové organizaci, kulturní organizaci zřizované městem a také na Ministerstvu kultury. Zároveň během mateřské dovolené pracovala jako OSVČ v kulturní oblasti. Momentálně je zaměstnancem příspěvkové organizace Středočeského kraje.

Mezi její zájmy patří divadlo, film, výtvarné umění, ale také politika, která do těchto oblastí bohužel zasahuje čím dál více. To bylo také hlavním motivem k aktivnímu působení v politice. Vnímá Pirátskou stranu jako stranu, která má potenciál navrátit důvěru lidí v politiku. Oceňuje její liberální zaměření a aplikaci demokratických principů a důraz na odbornost.