MgA. Dominika Michailidu

Dominika Michailidu (*1980) se o Piráty se začala zajímat v roce 2011, kdy se zaregistrovala na fóru. Občanské angažmá nastoupila v lednu 2012, kdy ji na rodičovské dovolené vyrušila událost kolem tajně pečené mezinárodní smlouvy ACTA. Po šokujícím zjištění, že se takto děje více důležitých věcí, došla k závěru, že možná toto bude příčinou některých absurdností a nelogičností člověčího světa, kterou pozoruje už dlouho. Členkou Pirátů je od roku 2012, kdy na podzim kandidovala v krajských volbách do Zastupitelstva Středočeského kraje, ale neuspěla. Stejně tak neúspěšně dopadla i její kandidatura za Piráty ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 ve Středočeském kraji.

Zadařilo se až v roce 2018 a v současnosti je zastupitelkou obce Krnsko, kde také žije a pracuje s manželem a tchány na rodinné farmě, pod kterou spadá 170ha polí. Věnuje se také místnímu Spolku v Krnsku, který pořádá ve spolupráci s obcí a místní pětitřídkou kulturní a společenské akce.

Profesí vystudovaná výtvarnice doufá, že čas na umění taky jednou přijde. Zatím si zpestřuje život užitou grafikou a kurzem kreslení pro děti. Má tři dcery.

„Lidi žili věky bez zodpovědnosti za věci veřejné. Učíme se. Strana (jako převlek) Pirátů je pro ty, kdo vidí vládu lidu jako možnou cestu. Zn: Sobodný internet.“