Daniela Weissová

Daniela Weissová (* 1. srpen 1961) se narodila v Jablonci nad Nisou, žije a pracuje v Turnově. Původní profesí pedagožka, poté knihovnice a později první mluvčí svobodného Městského úřadu v Turnově. Nějaký čas podnikala, v současnosti působí jako dramaturg KC Turnov, Zdravotní klaun a aktivní herečka alternativního divadla Čmukaři, členka poradního orgánu MKČR – odborné rady pro loutkářství ARTAMA, lektorka, porotkyně.

Členem Pirátů je od roku 2014 a snaží se posouvat Piráty v povědomí lidí na Turnovsku a potažmo v celém kraji. Po dvakrát garantovala uspořádání Dětského pirátského dne na Zrcadlové koze, aktivně spolupracovala na petici o zamezení vzniku nové obchvatné komunikace přes turnovská Luka. Oceněná Medailí starosty města Turnova za přínos demokracii. Pořádá mítinky u příležitosti voleb, výročí 17. listopadu apod. Aktivně pracuje za Piráty ve dvou komisích Rady města Turnova. Její zásadní témata jsou svoboda, vzdělání, kultura. A to proto, že s jejich realizací jde ruku v ruce i úroveň společnosti, její morálka, hodnoty a lidství. Ráda by pomohla Pirátům dosáhnout volebního úspěchu a věří, že společně s ostatními Piráty bude mít možnost dokázat, že politika se dá dělat jinak.

Motto: Smích je branou a úsměv dveřmi, kterými může do člověka vklouznout mnoho dobrého. – Christian Morgenstern