Dalibor Záhora

Dalibor Záhora (* 19. října 1967) je zakládající člen strany (účastník přípravného výboru PPCZ) narozený v Ústí nad Labem. Odmaturoval na zahradnické škole v Kopidlně, později dosáhl titulu bakalář při studiu managementu na Open Univerzitě. V roce 1989 se jako mnoho jiných zapojil do „sametové revoluce“. V dalších letech se angažoval v Unijazzu (nástupnické organizaci Jazzové sekce) a pracoval v nakladatelství Inverze, hudební agentuře Rachot, nakladatelství Pragma. Působil jako propagační pracovník MF DNES. V roce 1998 spoluzakládal world music festival Respect. Angažoval se v iniciativách za vyšetření zásahu policie proti Czechteku, publikoval na Britských listech, v Novém Prostoru a dalších alternativních platformách. Od roku 2007 aktivní na české anarchistické scéně. Spolupracuje s nevládní organizací Iuridicum Remedium, spolupořádá pravidelná diskuzní fóra v klubu Cross a je aktivním členem Svazu nezávislých autorů.

Nyní žije převážně v Praze, pracovně se ale často vyskytuje ve středních Čechách. Je rozvedený, bezdětný.

U Pirátů se podílel například na vzniku Pirátských novin (2010), kdy byl jedním ze čtyř „šéfredaktorů“ (jeho texty naleznete pod pseudonymem Emil Havran). V krajských volbách 2016 podporoval středočeské Piráty, se kterými dlouhodobě spolupracuje. Spouštěl profily Pirátů Vysočina a Královehradeckého kraje. Je jedním z iniciátorů vzniku Podpalubí - nemoderované části pirátského fóra. Nyní pracuje jako pověřený vedoucí krajského mediálního odboru Středočeského kraje.

Oblíbený citát Vladimíra Kokolia:

“Zajímám se o politiku čistě jen z obavy, že by se jednoho dne politika mohla zas zajímat o mně.”