Místní sdružení Jesenice - Jílové

ustavující schůze

Místní sdružení Jesenice - Jílové působí na Praze - západ, v části ORP Černošice na východ od Vltavy. Přesné vymezení území je správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem Jesenice a správní obvod obce s pověřeným obecním úřadem Jílové u Prahy. Jsme však otevření ostatním a rádi uvítáme i piráty a podporovatele z přilehlých území, především pak z hraničních oblastí ORP Říčany a ORP Benešov, ke kterým máme velmi blízko (např. Kamenice).

• Obce spadající pod POU Jesenice: Březová-Oleško, Dolní Břežany, Ohrobec, Průhonice, Psáry, Vestec, Zlatníky-Hodkovice, Zvole
  • Obce spadající pod POU Jílové u Prahy: Buš, Davle, Hradištko, Kamenný Přívoz, Libeř, Měchenice, Okrouhlo, Petrov, Pohoří, Slapy, Štěchovice, Vrané nad Vltavou

mapa území

Ustavující schůze místního sdružení byla 23.9.2019 na geografickém středu Čech na kopci Ďábel u obce Petrov za účasti zakládajících členů Jana Čáhy, Romana Morávka, Jana Korbela a dalších pirátů a příznivců nejen z území místního sdružení (tiskovka, zápis).

Aktivity MS

• 2.11.2019 výlet s Piráty Posázavskou stezkou
  • 3.10.2019 první regulérní schůze místního sdružení s focením členů a příznivců.
  • 23.9.2019 jsme se sešli na ustavující schůzi MS na geografickém středu Čech na kopci Ďábel u obce Petrov (tiskovka, zápis, facebook, mastodon).
  • 4.9.2019 setkání v Dolních Břežanech a seznámení s plány na založení místního sdružení (link, facebook).
  • 21.8.2019 náš člen Roman Morávek promluvil na pietní akci v Dobřichovicích pořádané Milionem chvilek pro demokracii k výročí okupace 1968 (facebook).
  • Na jaře 2019 jsme se aktivně zapojili v rámci kampaně k volbám do Evropského parlamentu. S pomocí příznivců jsme rozdali tisíce Pirátských listů a s občany jsme diskutovali u petičních stánků v Jílovém, Kamenici nebo Dolních Břežanech.

Pokud chcete být o našich plánovaných akcích informováni e-mailem, napište! (viz kontakty vpravo nahoře)

Členové MS

Jan Čáha Jan Čáha (* 14. února 1989) je zakládajícím členem a předsedou MS Jesenice - Jílové. Vystudoval strojní průmyslovou školu Betlémskou o pár let později dálkově také VOŠ a VŠ v oboru zdravotnický záchranář. Od roku 2012 pracuje na Zdravotnické záchranné službě, nyní jako zdravotnický záchranář a lektor vzdělávacího a výcvikového střediska. Také školí kurzy první pomoci ve firmě LifeSupport.

Roman Morávek Roman Morávek (* 20. listopadu 1970) je zakládajícím členem a prvním místopředsedou MS Jesenice - Jílové. Pochází z Prahy 8, ale již přes 15 let bydlí v Dolních Břežanech. Vystudoval VŠFS obor: Řízení podniku a podnikové finance. Mnoho let jako OSVČ dělá poradenství pro zahraniční, hlavně italské společnosti v různých odvětvích. Rekreačně hraje tenis, nohejbal a lyžuje.

Jan Korbel Jan Korbel (* 20. května 1979) je druhým místopředsedou MS Jesenice - Jílové a zároveň druhým místopředsedou krajského sdružení Středočeský kraj. Vesničan, počítačový expert, uživatel a propagátor svobodného software. Piráty sleduje od jejich vzniku v roce 2009. Více zde.

Monika Keřková Monika Keřková (* 29. srpna 1985) je od září 2019 členkou krajského sdružení Středočeský kraj České pirátské strany. Narodila se v Příbrami, ale většinu svého dětství prožila na Dobříši. Nyní žije v Ohrobci na Praze - západ, kde byla již podruhé zvolena do zastupitelstva obce a v minulém volebním období byla též členkou rady obce a finančního výboru. Více zde.